Üzemeltető: Blogger.
RSS

Jókedv hét

A héten minden oké volt minden szempontból. Kivételt képez a hétfő, amikor trolival utaztam és nem volt jókedvem, ráadásul a nagy megrázkódtatástól rossz helyen szálltam le és gyalogolhattam. A nagy megrázkódtatás egy szellemi fogyatékos utastársunk volt, aki akkora cirkuszt levágott a trolin, hogy mindenki attól tartott, hogy elszabadul a pokol. A problémás gyermek macskanyávogó vértyogás kíséretében izomból rúgdalta az ajtót, hadonászott a tornazsákra emlékeztető hátitáskájával, a trolis meg néha hátraüvöltött, hogy állítsa már le magát és hasonlók. Ha diagnózist kellene megállapítanom, akkor minden bizonnyal a Lejeune-szindróma mellett voksolnék, másnéven Cri du chat vagy Macskanyávogásos betegség. Minden tünet nagyjából stimmel: nyávogó rikácsolás a gége fejletlensége miatt, dühkitörések, hintázó mozgás, ezenkívül az arca egy kicsit fejletlennek tűnt, pontosabban valahogy az áll, állkapocs nem igazán szokványos volt. A betegség oka születési rendellenesség, pontosabban az 5-ös kromoszóma hibás. Ennél többet nem tudok a dologról, meg igazság szerint óborzalom hogy mik vannak.
Tegnap és ma jókat beszélgettem a munkahelyen, jó társakkal voltam, az ebéd is elfogadható volt. Holnap ismét egy jó fej kolléganővel leszek az elsőn.
Zs-ről annyit hallottunk, hogy hétfőn reggel bejött, kipakolta az öltözőszekrényét, átcuccolt a város másik végén található szociális otthonba és felvette a melót. Arról az otthonról keveset tudok. Van ott A és B épület. Köztük valami parkszerű sűrű növényzet. Jól elszigetelt az egész környék. Mindkét épület földszintes, emelet nincs, A épület egy rövid talpú T betűre hasonlít, a belső B épület valami E betű forma aminek a villája lefelé áll. A villák végén vannak ajtók, amik kifelé vezetnek. Ezek a villák 3 folyosó, az első egy teljesen zárt valami, a betegek a belsejében kóvályoghatnak, kifelé nem - nyilván ők a "bócorgók", mellesleg igencsak démensek állítólag. A másik 2 folyosón sem százasok a lakók, de valamivel könnyebb velük. Az A épület meg állítólag vesztőhelyként funkcionál, aki oda kerül nővérnek, az maga egy csoda hogy nem kap hülyét. Zs. az A épületben van. Azt hallottuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése