Üzemeltető: Blogger.
RSS

Bajos csajok

A szociális otthonok lakói között mindenféle fajta személyiségek és betegségek előfordulnak. Az ember megértő és türelmes, de van amikor jobb ha nem veszek tudomást az illetőről, mert tutira bekattannék. 
   1. Demencia: a daemens beteg olyasmiket csinál, ami egy átlagos normális ember számára elítélendő. Például pakol, rakosgatja a cuccokat amik a keze ügyébe kerülnek, marhaságokat és totál összefüggéstelen dolgokat hajtogat a végtelenségig, belemarkol a kajákba, nem hagyhatunk elöl semmit, mert a sampont felhajtaná, a krémeket és gyógyszereket felhappolná, szétszedi az ágyat és a ruháját, megtépi a saját haját, naphosszat mászkál a folyosókon és a szobákban mint akit felhúztak és nem talál vissza a szobájába. Ez a vég. Az értelmi hanyatlás. Csak ezt a kort ne éljem meg.
    2. Hiszti: ilyenkor a beteg értelmi képessége okés. Mentálisan tökéletesen ép. Ezek a betegek valószínűleg nagyon unatkoznak vagy szándékuk, hogy az őrületbe kergessék általában kevés sikerrel. Naponta sokszor megméreti a vérnyomását és mindig ugyanannyi az érték, mégis újra és újra előjön a hülyeséggel. Más hülyeségek, hogy fáj ez, fáj az, kéri a gyógyszert, megkapja, 2 órával később ismét fáj ez, fáj az, nos ilyenkor természetesen nem fáj semmi. A leggázabb eset amikor egyfolytában "Nővérke, nővérke!", nővérke odamegy, "takarjon be, ezt csináljon, azt csináljon...", nővérke megcsinálja, kimegy, ki sem ér és már megint "Nővérke!", ilyenkor a válasz: "Nővérke elfogyott!" és hadd mondogassa, ne ugráltassa a nővért, meg főleg ne szórakozzon vele.
   3. Gyűjtögetők: éjjeliszekrény fiókjaiba rejtik el az ebédet, a kenyereket, a zsemléket, a felvágottakat, kanalakat, fogkrémeket, és sorolhatnám az idők végezetéig, hogy mi mindent. 2 nővér hetente végigjárja az összes szobákat a házban és átnézi az éjjeliszekrényeket, hűtőszekrényeket, beépített szekrényeket és összeszedi ezeket a rég elfelejtett, fiók mélyén lapuló romlott kajákat és összegyűjtögetett tárgyakat. 
Ez a három féle baj fordul elő a leggyakrabban, a többi elenyésző. Ezen a hétvégén sem volt hiány az ilyenfajta történetekből.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése