Üzemeltető: Blogger.
RSS

Kedvező körülmények

Új órarendünk van a suliban. Megszűnt a Szakmai kommunikáció nevű tantárgy (semmi számonkérés, se beadandó, se semmi, fura, de mindegy) és befigyelt helyette 2 másik: Mentálhigiénia és Elsősegély. Ja, és ezentúl nemcsak hétfőn, hanem kedden is van Megelőző (megalázó) orvostan. Ó, hogy tegyem a tombolára! Így is megszenvedek vele és most meg duplán rám eresztik. Az Elsősegély meg nem szimpatikus, mert a tavalyiaktól hallottuk, hogy náluk 10 ember hasalt el Elsősegélyből, mire nem folytathatták a sulit. Nos, amikor a jogosítvány megszerzésén dolgoztam, én simán átmentem elsősegélyből, nem volt semmi gond, de itt ezek szerint valamit nagyon erőltet az a tanár, ha már tízen végképp elszúrták meg vele füstbe ment minden egészségügyi törekvésük a nővérré válás útján.
A melóban megkaptuk a novemberi beosztást mindenki (legalábbis Tilia) legnagyobb örömére. Minden kívánságom teljesült: kaptam fizetett szabadságot is párat és kérvény benyújtása ellenében az összes sulinapokat biztosítják számomra pihenőnapok formájában.
További jó hír, hogy előkerítettem a Gnatológiát, amivel nem sokra megyek, mert a fogakra koncentrál inkább. Megtaláltam még a Maxillofacialis anatomia című orvosi tankönyvet, amit tavaly vásároltam akcióban egy pesti orvostanhallgató ismerősöm részére, de szakirányt váltott és mégsem tartott igényt a könyvre, mire Tilia gondolt egy s mást az ismerőséről meg az idiotizmusról, bevágta a könyvet a szekrény aljába és rátett egy Monopoly-t meg egy doboz évek alatt felhalmozott befizetett villanyszámlát. Meg letöltöttem Kai-féle atlaszt a netről, de még nem néztem át rendesen. Szentágothai-t egy kicsit félreteszem most, mert túl sok. Azért a jó öreg Donáth Anatómiai atlasz meg tankönyv is mindig kéznél van, ennyi mindenből majd csak összejön az az ötös.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése