Üzemeltető: Blogger.
RSS

Nem szabad

Momó tegnap hívott kétszer. Ugyanolyan volt mint eddig, amióta fura. Most megfigyeltem miket mond és hogyan beszél. Momó hangja volt, de nem Momó. Szomorú volt, lassú, kifejezéstelen és tompa. És ugyanazokat mondta századszor amiket már mondott korábban is párszor. Olyan Momó már egy ideje a telefonban, mint akit fejbevágtak. Mindig mondja, hogy mennyire szeret és vissza akar jönni, de már nem tud, mert más lett az élete és nem tud jönni, én menjek inkább, mert ő nem tud, a csaj magával szokta vinni Momó telefonját és az összes hívásait ő fogadja, használja az email-jét, msn-jét és másokkal beszél és levelez Momó nevében. Momót irányítják. Tilia tegnap este későn felhívta egy barátját Albát, és elmondta miket tapasztalt és mire gyanakszik. Alba orvos. Alba is gondolja, hogy a tünetek alapján igazam lehet, de nincs bizonyíték és így a távolból nem tudunk biztosat mondani. Momó valamilyen gyógyszer hatása alatt van, ezért ennyire tompa és ezért nem gondolkodik. Egyáltalán nincs szabad gondolkodása. Lehet, hogy azért hívogat amikor nincs vele a csaj, mert segítséget vár? Hogy menjek érte és hozzam el? Alba szerint a kajába lehet valamilyen folyékony állagú gyógyszert tenni és az ember észre sem veszi, csak amikor hat, hogy valami nem oké, valami hiányzik és valami rossz, de nem jön rá mi az. A csaj anyja a helybéli kórházban nővérkedik, tehát simán lehet, hogy valamit elcsent és a csaj meg Momó anyja addig kedveskednek süteménnyel és mindenfélével, ameddig Momót bedrogozzák és úgy rángatják, ahogy nekik tetszik.
Nálunk is vannak ilyenek a szociban, akiket begyógyszereznek és azt csinálja a beteg, amit mi akarunk. Nem alszik el, nem pofázik vissza, csak csinálja amit mondunk. Igen, de ők betegek. És ha nincs a gyógyszer, nekik elmegy az eszük és megfojtják magukat a zuhanycsővel vagy felkötik magukat az ablakkilincsre.
Momót nagyon jól ismerem és ezért fura, hogy már 1-2 hónapja igencsak megváltozott és nem beszél úgy ahogy szokott. Nem csinál semmit, csak dolgozik ahogy eddig és ugyanazokat a mondatokat ismételgeti a végtelenségig. Mi lehet vele? Lehet igaz a feltételezésünk?

1 megjegyzés:

perenne írta...

Nem vagyok orvos, de tudom, sokkal egyszerűbb azt hinni, hogy a másikat "megétették" / módosították a tudatát, stb, stb, mint azt, hogy nem kellek már neki. Tapasztalatom szerint, mikor kiborul a liszt, egy csomó pasi hagyja, hogy a csajok megvívják a meccset és megy a nyertessel, csak neki ne kelljen sehol kimondani, ő mit is akar tulajdonképpen. Hogy is gondolod? Odamész és elrángatod? Azt fogja mondani: védje meg a csaj, mert Te vagy az erőszakos, akit nem tud lerázni. Ne haragudj, nem bántani akarlak. De így csak állandósítasz egy lehetetlen helyzetet.

Megjegyzés küldése