Üzemeltető: Blogger.
RSS

Meggyőző érvek

Tegnap email jött osztályfőnöktől a következő tanév gyakorlati beosztásával kapcsolatosan, hogy legyünk szívesek nyilatkozni, iskolanapokra avagy azon kívül időzítsék-e nekünk a gyaknapokat. További információk az ügyben: tanév alatt 200 óra gyakorlatot kell teljesíteni 40-40 órát a következő 5 féle területen: Bel, Sebészet, Gyerekosztály, Fogyatékosok/Pszichiátria, Bölcsőde/Szociális otthon. Ezek közül az utóbbi hármat inkább kihagynám, köszönöm szépen. Az utolsót meg pláne, ugyanis egy szociális otthonban dolgozom, tehát munkaidő alatt teljesítem a gyakorlati napokat, aztán felejtsenek el. Probléma vele, hogy ha egy csapat kisnővér odajön a melóba hozzánk és közülük néhány túlzottan aktivizálja magát, lehet hogy elbúcsúzkodhatok a munkahelyemtől, mert ők okosabbak, szebbek, vastagabb a lábuk, stb. Mondjuk külsőre tényleg nem vagyok egy hej de, viszont hülyére melózom magam és a betegek szeretnek. Legalábbis azt éreztetik szavakkal, szófogadással, sok ajándékkal, miközben semmit sem várok az ápolásért cserébe. Egyébként a Bölcsőde és a Szoci felettébb egy színvonal, jó a párosítás. Fura lenne, hogy ott is naponta kétszer vérnyomásmérés, heti két cukormérés, Perdox-ot megkapta, szemekbe cseppentve, Clexane beadva, sebe Betadine-os fedőkötéssel ellátva, stb. Most egy felnőtt szakápoló mért nem a felnőtt osztályokkal foglalkozik? De komolyan.
5 hét van ebből a félévből és vége az első évnek. Azt még valahogy kibírom, remélem, és majd nyáron átgondolom, érdemes-e folytatni. Rosszak a jegyeim és nem is biztos, hogy engednek tovább.
Ami tetszene a továbbiakban az a klinikum és a gyógyszertan. Gyerekeket viszont nem akarok ápolni, sem beteg gyerekek közelébe kerülni, mert nincs rosszabb, mint amikor egy gyerek szenved és iszonyatos fájdalmakkal való küzdelemben alul marad és ez a kudarc az életébe kerül, amikor még alig kezdődött el az élete. Ne már.
Mindenki azt mondja, hogy 3 műszak mellett nem könnyű maximálisat teljesíteni és nem igazság, hogy 4,00 átlagot kell elérni a bennmaradásért. Anyukám mindig mondja, hogy aki gyesen van az hiába 24 óra gyerekgondozás, mert a gyerek alszik, játszik, apuka-nagyszülő is foglalkozhat vele és olyankor az anya nyugodtan ráér tanulni, ellenben a 3 műszakos állásban az ember lenyom 8 óra rohanást, aztán otthon alig lát már és tanuljon ezerrel. Ez a két dolog nem egyforma és össze sem lehet hasonlítani. A véleményt osztja még Alba, Róka, Ibi, Hercsi és még egy-két jóbarát. Momó nem tudja, hogy utálom már a bénázást amit művelek a sulival. Meg azt sem tudja, hogy bénázok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése