Üzemeltető: Blogger.
RSS

Szerda

Általában szerdán történik valami nagy hülyeség. Ezért Tilia nem nagyon szereti a szerdákat.

2010 decemberében volt egy szerda, amikor tiszta hülyének érezte magát. Bp-n történt, hogy célba vette a Deák teret metróutazás céljára, elindult irányba, de korán indexelt, befordult jobbra és amikor ki volt írva, hogy Deák tér jobbra, akkor az a tér éppen hogy balról világított a sötétben. Ott aztán Tilia felhívta telefonon Momót, hogy menjen az Ikeába. Közben arra jött két rendőr és furán kerülgették az ott lévő üvegbódét (mármint a Deák téren). Akkor Tilia lement a metrókhoz, megkereste a neki valót, belesétált, leült az ajtó mellé, hogy ne tapossák le nagyon, de ne is lökdössék egyfolytában és a kék nyikorgó elsietett vele Örs vezér tere végállomásra. Ott Tilia kirontott mint Zrínyi a szerelvényből, lerohant, felrohant, átrohant és berohant az Ikeába. Azért rohant, mert fél az aluljárókban a csövesektől, drogosoktól és hasonlóktól, mert a városkájában ilyesmi nincs. Aluljáró az meg pláne nincs. Vicces lenne. Tehát Tilia az Ikeában. Ahol megállt egy labdás tartály mellett és a sok labdától eszébe jutott Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, aki Bécsben dolgozgatott az Egyes Számú Szülészeti Klinikában, ahol 5 kórteremben az orvos gyakornokokat oktatták. A mellette lévő Kettes Klinika 5 kórtermében pedig a leendő szülészeket képezték. A gyermekágyi láz háromszor annyi áldozatot szedett az Egyesben, mint a Kettesben, ugyanis az Egyes Klinika hallgatói a kórbonctanról jövet végezték a kismamák vizsgálatát, míg a Kettes Klinika szülész növendékei nem jártak boncterembe. Később az igazságügyi orvosszakértő prof boncolásnál megvágta az ujját a késsel és Dr Semmelweis rájött, hogy ugyanaz a betegség végzett a barájával, ami sok-sok szülő nőt is a sírba tett. A halál okozója nem a sérülés volt, hanem hogy a seb egy oszló hulla anyagával fertőződött. Erre a doktor feltalálta a klórvizes kézmosást, utána boncolt és megszúrta az ujját egy csont, amitől vérmérgezésben szörnyet halt.
Tilia kb 10 percet agyalt ezen a történeten az Ikeában a labdáknál. Akkor megérkezett Momó és együtt elindultak a szebb jövő felé.
Napjainkban a gyermekágyi láz nevű kór a szülészeti tankönyvekben már nem téma. A testben felejtett törlőkendők és más műtéti eszközök annál inkább.
Egyébiránt azon a szerdán találkozott egymással Álomtej és Tilia. Alba akkor rendelkezésemre bocsátotta az egyetem által készített aneszt-ito tanulmányi jegyzet saját példányának másolatát további szíves felhasználásra. De egyikünk sem gondolta, hogy az egész ország számára elérhető lesz. Egyébként tudnivaló, hogy a helybéli orvos-, nővér- és tanár  képzés egy katasztrófa. 

3 megjegyzés:

szaguldo kacaj írta...

Az Örsön nem a piros metró jár? :)

Tilia írta...

Piros az M2 felirat, de maga a vonat kék. Legalábbis akkor még kék volt. Lehet hogy rosszul láttam és kéne egy jó szemorvos.

szaguldo kacaj írta...

Ja, hogy így értetted a kéket. Oké. :)

Megjegyzés küldése