Üzemeltető: Blogger.
RSS

A forrás

Tilia blogja 2010. március 13-án jött létre terápiás céllal Misty javaslatára. Misty egy olyan barátnő, akinél különbet lámpával sem találnék és nagyon hálás vagyok neki, hogy immár 15 éve tart a barátságunk kisebb-nagyobb megszakításokkal. Tilia sok problémát és élményt megosztott vele, főleg a 2009-es évben, ami talán a legpozitívabb év volt, rengeteg örömteli eseménnyel, sok baráttal, új ismeretségekkel, sok nevetéssel. Ezért kezdődött ezekkel a blog, mint kiinduló pontokkal. 2010-ben már nem igazán volt semmi vidámság: bajok, csalódások, bosszúság, kellemetlen élethelyzetek, nehéz döntések. De mindig velem volt Misty és ez a blog, ezzel együtt blogtársak, akik olvasták és olvassák beszámolóimat és segítettek kérés nélkül is. Álomtej (Savanyúcukor) a vidám történeteivel és pozitív energiájával, Actinomyces és Fuhur a tanácsaikkal és együttérzésükkel, Kai és Béb tanulási segítségnyújtással. Kacajjal folyamatban van egy hasonló tanulmányi segítség, amit előre nem kiabálok el. Jó döntés volt elindítani ezt a blog dolgot, mert így egy csomó klassz embert ismerhettem meg általa és köszönet illeti őket mindenért.
Miután minden olvasót megdicsértem, nézzük, hogyan találtak el ide a netezők, avagy miféle keresőkifejezésekre javasolt engem a böngészde:

diurna sanitaria (világos)
ziziamano blogspot (a manó továbbra is zizi)
fuhur és mindenféle (miután Fuhur kilinkelt, köszönet érte)
bárszékek kerékkel (az én bárszékeimnek nincs kerekük a konyhában és nem is akarok, mert jó nagyot lehetne esni velük egy rossz mozdulattól és irány a Trauma)
anatómia zh (van belőlük bővel mostanában)
arad (közeljövőben nem megyek oda, de kösz az ötletet)
az utolsó kenet (rég volt rá példa, utóbbi időben nem veszik fel nálunk a betegek)
betadine szájfertőtlenítő (helytelen kifejezés, Betadine általános fertőtlenítő szer, inkább sebre való, nem lenyelni)
beöntés (kellemetlen a betegnek, úgy mint annak aki csinálja, nem részletezném)
doktoros történetek (néha van, de már rutinszerű és majdnem mindig ugyanazok)
elszúrta a melóját (nem hibázhatok a munkámban, tehát a kifejezés átvitt értelemben helytálló)
fekvő bölcsességfog kioperálása (nem fekvő volt nekem, Cs.Zs életem doktora keze munkája volt a műtét, konkrétum hiányában Actinomyces-t kell megkérdezni mert az ő szakterülete)
latin nyelv (latintanár a szerző meg olaszos is, tehát nyilvánvaló)
megalázás (nővérfőnök és megelőző orvostan)

A héten pszichológiai esettanulmányokat kell gyűjtenem beadandó dolgozathoz Agresszió okai és kezelési módjai címmel, de fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá, ezért szerintem elhalasztom későbbre, messze van még a hónap vége, és inkább jövő keddi Egészségtan zh-ra tanulok kicsit.

4 megjegyzés:

SheWolf írta...

Szia! Gondolom, nem Neked kell olyat írni, hanem csak keresni. Erre szerintem a Szabó Ervin Könyvtár jó kiindulás lehet, ott biztos van összegyűjtve sok pszichológiai könyv, ha a sulidnak van szakkönyvtára, ott is érdemes lehet próbálkozni, továbbá a neten is kereshetsz, ha mást nem, azt, hogy milyen szerzők jöhetnek szóba, és a könyvtárban már célzottan fel tudod őket kutatni.

Egyenlőre ennyi jutott eszembe, ha találok valami konkrétat,azt is megírom, puszi!

Tilia írta...

Agresszió okai és kezelésének módjai a házidolgozat címe. Ehhez kell találni valamit, amit aztán a saját szavaimmal fogalmazvánnyá alakítok. Van egy pszichológia és egy pszichiátria szaktankönyvem még az egyetemről maradt rám, de asszem nem leszek annyira szakmai. Köszönöm a segítséget.:-)

Álomtej írta...

Köszönöm :), tök jól esik, pláne, hogy a Tiéd előtt egy orvosalázó, gyűlölködő postot sikerült olvasnom -ez nem újdonság... a saját oldalsávomról -ami ellenben az, ami picit elvette mindentől a kedvem... de ugye a "mifélénket" semmi nem konyít le? Munka lesz, dolgozat elkészül, suli menni fog, betegeink gyógyulnak :))))))). További jó blogolást!!!!

Tilia írta...

Köszi szépen.:-)

Megjegyzés küldése