Üzemeltető: Blogger.
RSS

Figyel és tanul

Ma ismét kijutott a betegkíséret, ezúttal a Szemklinikára glaucoma-s beteg, posztoperatív és most a másik szemén szürkehályog gyanúja. A műtött szemével valamennyire lát, a másik mintha ködben látna mindent. Doktornő csak megnézte a szemeket réslámpával, végül megállapította, hogy idős beteg, a látása csak romlani fog. Szükség esetén műkönny. Ezek után tudni fogom, hogy hasonló esetben mi a teendő: műkönny és megszűnik a panasz. Egy időre. 


Múltkor a Sebklinikán is ellestem egy hasznos dolgot, miszerint Mercuro-val kell a sebet kenegetni kötözés előtt. Nálunk eddig a Betadine volt a nyerő, de most már átveszi a helyét Mercurochrom.
A Fogklinikában látottak közül legjobb ha semmit nem alkalmazok, mert a Fertőző Osztály lesz a vége. Beteg onnan úgy jött vissza a szociba, hogy óriás vérpacka a pulóverén és "Nővérke, fáj és vérzik!" "Tátson!" Nem állították el a vérzést, nem tamponálták ki. De én igen, utána egy kis fecsibe Betadine-t és azzal körbefertőtlenítve az egész szájüreg. Beteg öblít és máris oké. Dr Cs.Zs csinálta ezt a Szájseb-en, tőle lestem el. Azóta leszakvizsgázott és jelenleg Angliában tartózkodik. Nagyon büszke vagyok rá, hogy tuti doki lett belőle. 
Topi a napokban emlegette, hogy Angliában egy ápoló 3-szor annyit keres, mint itt. Csak sajnos semmilyen idegen nyelvet nem beszél, hangyányit sem, tehát nem mer külföldre menni. Pár egyetemi ismerősöm (főleg nyelvtanárok és tolmácsok) kiment külföldre, megszedte magát, aztán hazajött és olyan élete van, hogy csak na.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése