Üzemeltető: Blogger.
RSS

2012 augusztus

Tilia megbeszéli a barátaival Terkót. Tilia nem érti, miért történt megint baj. A barátai sem értik. De próbálják megnyugtatni, hogy nem az ő hibája, hogy Terkó ilyen. Tilia mégis azt érzi, hogy ő rontott el valamit, lehet hogy azok a papirok amiket talált, mégsem arról a Terkóról szólnak, akit ő megismert. A barátai megpróbálják elhitetni Tiliával, hogy Terkó azért volt kedves, aranyos, bűbájos, jószívű és szeretetre méltó, mert abban az időben rendesen szedte a gyógyszereket a személyiség zavarára, ami az orvosi papirokból kiderült. Később meg azért ment el az esze és kattant meg, mert nem szedte. Hátha az anyja adagolta ki neki mindig és egyszer csak abbahagyta. Ezért történhetett az is, amit Tilia egy régi középiskolás évfolyamtársától hallott, amikor Terkóról mesélt neki, hogy:
 Terkónak 2 évvel Tilia előtt volt egy barátnője, akit szintén nem kedveltek Terkó szülei. Az anyja utasítására Terkó elhívta a lányt este találkozóra a belvárosba, a találkozó előtt beszedett valami gyógyszereket és megivott rá egy üveg Metaxa-t. A találkozón veszekedett a lánnyal és lepofozta. A lány épp hogy el tudott futni a közeli megállóhoz, ahol éppen jött a troli, ami nem arra ment amerre a lány lakott, azért a troli elvitte a francba. Ugyanis a lány otthonához nem trolival kell menni, hanem sima busszal.
 Ezt a történetet Tilia nem hitte el az évfolyamtársának, aki ezzel a lánnyal egy panelházban lakik azóta is. Miután Tiliát is bántotta Terkó, akkor már elhitte.
Egy nap Tiliát telefonon hívják a munkahelyéről, hogy van ott a portán egy igénytelen külsejű, fura beszédű fiatal ember, aki igen dühös és vitt oda Tilia részére egy marha nagy szatyor cuccot, de nem tudják mi az és hívják-e ki a rendőrséget vagy mi legyen. Tilia megrémül, felismeri a leírás alapján Terkót és megkéri a portást hogy küldjék el onnan a személyt, mert veszélyes és pszichés beteg.
Aznap este Tiliát a főnöke hívja telefonon, hogy a héten ne menjen dolgozni, maradjon otthon, fizetett szabadságot írnak ki neki, mert van még bőven és nyugodjon meg, pihenjen, nem kell félnie, mert ameddig a szoci dolgozója, garantálják hogy az intézet területén senki nem bánthatja, biztonságban van.
Tilia egész hónapban nem a megszokott útvonalon jár munkába, hanem elkerülő úton, biztonsága érdekében.
Azért a Terkó nevet adtam neki, mert volt régen egy tévésorozat, ahol szintén volt egy személyiség zavaros pasi, aki drogozott is. A sorozatban El Terco túladagolásban meghal.
A marha nagy szatyor tartalma volt egyébként: fél tubus fogkrém, fogkefe, 2 hajtű, 1 virágos hajgumi, 1 UV lámpa, 1 fél tekercs wc papir, 2 koszos póló, 1 térdnadrág, 2 pár zokni, 1 tehénkés mackófelső, 1 szürke farmer. Ezeket a cuccokat Tilia hagyta a Terkó által biztosított saját szekrénykében, de nem tartott rá igényt, és nem kérte vissza. Terkó nyugodtan kivághatta volna a szemetes konténerbe. Az UV lámpát Tilia ajándékba adta Terkó anyjának műkörömzselé szárítás céljára, mert a nő állandóan rágta a körmét és Tilia javasolta neki a műkörmöt, hátha azt már nem rágja le az a nő.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése