Üzemeltető: Blogger.
RSS

2012 április

Húsvétkor Terkó hazavitte magával Tiliát, hogy bemutassa a családnak. A szülők igen barátságosan viselkedtek Tiliával. Délután Terkó elvitte az Emlékparkba, estig ott voltak, jól érezték magukat.
Tilia a szociban 4 pihenőnapot kapott. Terkó szülei elutaztak 1 hétre Lébénybe rokonokhoz és a házban a gyerekeik és a vejük maradt. Terkó a szülei beleegyezésével elhívta Tiliát a tanyára magához, hogy töltsék együtt a 4 pihenőnapot.
Terkó megmutatta Tiliának a méheket és a tanyát. 2 konténer volt, az egyikben 28, a másikban 74 kaptár. Mindegyik kaptárban 1 egész méhcsalád 6-6 lépkereten. A telek hátsó részében 2 apabirka, 2 anyabirka és 1 kisbirka legelészett. Volt jászol és itató, fedél felettük, stb.
Első éjjel Tilia és Terkó együtt aludtak, ruhában és nem történt semmi. Második éjjel történt köztük valami és harmadik éjjel is. Negyedik éjjel Tilia már otthon aludt egyedül, saját ágyában.
A második együtt töltött napon délután Terkót váratlanul telefonon hívta az apukája, hogy 2 napon belül az összes kaptárt ki kell bontani, ki kell takarni, leszedni a téli burkolatokat, kinyitni mindent, mert kamion jön és viszi a 2 konténert Selyemfű virágzásra. Terkó megrémült, de Tilia megnyugtatta hogy majd ő segít. Terkó Tiliát is beöltöztette kék méhészruhába, kalapba, minden védőfelszereléssel ellátta és mindent részletesen elmagyarázott. 2 nap alatt a méhek körül minden el volt rendezve, útra előkészítve. Tilia nagyon élvezte a méhészkedést, eleinte félt egy kicsit, de hozzászokott.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése