Üzemeltető: Blogger.
RSS

Vissza a suliba


Hétfőtől ismét kezdetét veszi a tanulós-éjjelnemalvós, órán padtársnak mást magyarázós, végképp kimerülős, de nem feladós szorgalmi időszak. Még nem kaptuk meg az indexet benne az aláírt jegyekkel. Ó nem. Elég oké a megoldás, hogy nem kell a tanárok után rohangálni, hogy írja már be a szerencsétlen jegyet a tanulmányi könyvbe mint az egyetemen volt szokás nálunk, hanem a Foximaxi Képzőben osztályfőnök összeszedi az összeset és amikor már az összes tanár az összes jegyet be és aláírta az összes indexbe, akkor alkalomadtán az egész banda jelenlétében kiosztja mindenkinek a magáét a legjobb eredményűnél kezdve. Ez a bevett szokás a suliban, de még egyelőre nem éltünk át ilyet, mert még mindig nincsenek beírva a jegyek. Az e-naplóba se, nemhogy az indexbe.
Van viszont órarend. Összesen 8 féle tantárgy van a második félévben. Elsősegély (3 féle: elmélet, általános és szakmai), Anatómia (functionalis), Pedagógia (az egyetemen is utáltam, mégsem kérek most felmentést, hátha megkedvelem vagy potya ötös), Angol (potyaötös), Fertőtlenítés, Ápoláselmélet, Munkavédelem, Szakmai etika.
Ami még kötelező és a gyakorlat feltétele, az egy védőoltás. Illetve 3. Ez a védőoltás egy életre védettséget ad, de problémák vannak. Nem igazán szeretném ezt a kombinált oltást felvenni, mert tartok tőle. Hiába van az egészségügyiseknek TB-kedvezmény, mégis nagyon-nagyon drága, ezért anyukám besegít és felesben fizetjük közösen, mert másképp nem megy, határidő van. A harmadik probléma, hogy elveszett az oltási könyvem, nem találom sehol. Vagy a háziorvosnál van, vagy valamelyik másik orvosnál, ahol az életben jártam, vagy eltűnt. A munkahelyen biztosan nincs, mert ott az egészségügyi könyv van a tüdőszűrővel meg ilyesmikkel. Valami zöld izéről is beszéltek, hogy zöld kártyát adnak, mint az autóknak, csak itt az élet során felvett oltásokat és miegymásokat igazolhatja vele az állampolgár.

4 megjegyzés:

szaguldo kacaj írta...

Nektek a szociban nem adták azt a védőoltást? Nálunk pár éve mindenki ingyen megkapta. Még az "irodások" is kaphattak, ha akartak. Én hülye akkor nem éltem vele, így most fizethettem a háromszor 5-6000 forintot. :)

Tilia írta...

Ez a Hepatitis A-B kombinált oltás és a szociban nincs rá szükség, mert ilyen betegeket fel sem vesznek. Ha később derül ki, akkor elköltöztetik egy másik házba. Ahogy az MRSA-s beteggel is tették a közelmúltban és még sok más esetben.

szaguldo kacaj írta...

Igen, én is ezt vettem (Twinrix). De nemcsak a B elleni a kötelező az eü-ben dolgozóknak?
És mi van akkor, ha már késő az a később?

Tilia írta...

Nem elég a B elleni. Kombinált kell. Eddig még sohasem volt késő és eddig csak 1 esetben derült ki, de az MRSA volt, ami azóta sem igazolódott be, csak a gyanúja merült fel. Asszem lesz inkább ebből egy bejegyzés.

Megjegyzés küldése