Üzemeltető: Blogger.
RSS

Új dolgok

Ma tájékoztattak minket bizonyos dolgokról a melóban. Először is felemelik a fizetésünket. Egy kicsit. Adójóváírás igényelhető (tavaly is volt). Utazási kedvezmény igényelhető. Emelték az ebéd árát és a minőségét csökkentették (eddig is volt elég panasz a kajára, de úgy látszik még ennél is lehet szarabb). Régi agyonhasznált melósruhák újakra cserélhetők a földszinti raktárban évente többször (ideje már). Minden nővér szabadon rendelkezhet a fizetett szabadságairól és köteles a főnővérrel egyeztetni (eddig se szóltak bele). Melegétel utalványok havonta minden dolgozó részére személyes átvétellel és aláírással a pénztárban. Minden nővér a legapróbb egészségromlás esetén köteles táppénzre menni (még mielőtt lefertőzi az egész szocit) és a távolmaradás kezdetét és végét jelenteni a főnővérnek (sok nővér dolgozott már betegen).
Ma délután elkezdődött a suli második félév. Tilia már alig várta, hogy végre találkozhasson az iskolás barátaival az iskolában is. Anatómia is volt, elkezdtük az Emésztőrendszert a szájüreggel és most került elő kedvenc barátunk Uvula, ami még mindig érthetetlen módon rendkívül népszerű a Diurna sanitaria olvasók körében. Hamarosan közzéteszem végre a két piszkozatban félretett bejegyzést, amit többek között Kacaj már nagyon szeretne elolvasni. Nos, Kacaj, kívánságod számomra parancs.

3 megjegyzés:

szaguldo kacaj írta...

Nálatok főznek a szociban?

Tilia írta...

Ha nem főznének 156 idős beteg halna éhen. Konyha az alagsorban található, étellifttel küldi fel a kaját a tálalókba és 6 féle diéta szerint főz. A tálalós kiporciózza és kiteszi az asztalra, bejön a beteg és betolja az arcába az ebédet. Azt hittem minden szociban főznek.

szaguldo kacaj írta...

Nem mindenhol, van, ahova szállítják (nemsoká felénk is ez lesz a nagy összevonásokkal).
No, de nem is ezért kérdeztem. Hanem azért, mert nálunk is főznek, de mi nem kaptunk soha külön ételutalványt, se hideget, se meleget. Azzal indokolták, hogy helyben van főzés, ezért lehet enni kedvezményesen... Az más kérdés, hogy aki nem vette igénybe az étkezést, az sem kapott utalványt...

Megjegyzés küldése