Üzemeltető: Blogger.
RSS

Miértek és hogyanok

2009-ben kezdődik.

Januárban elestem és bokaszalag szakadás. A megye legjobb traumatológusa a kezelőorvos, akihez azóta sok beteget vittem töréssel betegkíséret alkalmával.
Februárban a baleseti táppénz alatt kirúgtak a munkahelyemről a Lakástextil Diszkont-ból több társammal együtt. Kezelőorvos + háziorvos március végéig húzza a táppénzt, hogy ne legyek munkanélküli.
Áprilisban meggyógyul a lábam, de sohasem lesz olyan mint a baleset előtt volt. 28 ezer a munkanélküli segély összege abban az időben, ami elég volt az összes közüzemi számlák rendezésére. Semmi másra.
Augusztus 4-én a Városi Önkormányzat közhasznú munkára küld a hozzá közeli Egyesített Szociális Intézmények-hez, ahol a főigazgató másnap felvesz ápolónak azonnali kezdéssel napi 6 órás munkaidővel havi nettó 44 ezres fizetéssel.
Szeptember szájsebészeti operációt helyeznek kilátásba, hogy megszabadítsanak 4 fájdalmas fogkezdeménytől. Megjelenik Dr Cs.Zs, aki kedves, vidám, és nem tartja magát különbnek. Nem hangoztatja, hogy ő egy „dolgozó orvos” és nem várja el a tiszteletet, sem elismerést, sem sok pénzt, sem semmit. Ő azt mondta, azért lett orvos, hogy gyógyítson, segítsen és ugyanolyan ember mint bárki más.
2010 március 8-tól közalkalmazottá leszek, ugyanannyi fizetésért mint az összes többi társam: műszakpótlékokkal, betegágy melletti, betegkíséreti, hétvégi stb pótlékokkal és élelmiszer utalvánnyal. Később további kedvezmények.
Augusztusban Momó megcsal. Megbánja, megjavul és kap még egy esélyt.
Novemberben Momó tőzsdézni akar, de nem kezdi el.
Decemberben Momó beinvesztál egy Vagyonőri Tanfolyamba, megveszi a könyvet, de 1 héttel később visszakéri a tandíjat és felhagy az egésszel. Közben az anyja végig gyanúsan viselkedik és fenyegetőzik velem.
2011 január. Kezdődnek a bajok. Momóhoz nem lehet hozzáférni, nem elérhető, nem veszi fel a telefont, egyiket se, stb. Munkahelyi zavargások.
Április: kiderül, hogy Momó régóta megcsal egy csirketenyészeti diplomával rendelkező hivatásos fizetős útszéli szajhával, akihez én ne mérjem magamat, mert százszor különb nálam. Momó őt választja, mert durván bántalmazza és trágár mocsokságokkal illeti, elszedi a pénzét, használja a telefonját és a számítógépét, Momó csak engedéllyel mehet bárhova (a wc-re is csak kísérettel), ami Momó szerint a végtelen szeretet és odaadás jele.
Itt kerülök klinikába, később kórházba. A kórházban egy szerb nő majdnem megfullad reflux következtében álmában, de stabilba helyezem, kifolyik a szájából ami nem odavaló és nem aspirál. Másnap egy tanyán lakó idősebb nő reggel 6-tól este 6-gi epét hány, berendelek 3 liter savmentes ásványvizet, azt megissza mindet és a végén már csak a vizet hányja ki. Este állapota stabil és panaszmentes.
Ez a nő eleinte teljesen normálisnak látszik, vagy ahhoz hasonlónak, de később kiderül hogy nem százas. A férje alkesz volt és nőzött, ezért elváltak. 2 fiuk van: az egyik gazdag, de elvált, most a második feleségével magániskolában dolgoznak, 40 körüli, nem sikerül reprodukálni magukat évek óta, ezért sok pénzt költenek arra, hogy gyerekük lehessen, sikertelenül; fiatalabb fiú alkesz, rossz tanuló volt, focizott de lerokkant baleset következtében, jelenleg munkanélküli, alkesz és pánikbeteg. Anyjuk a válás után később összejött egy reiki varázslóval és együtt kiköltöztek egy teljes felújításra szoruló, lepusztult öreg tanyára, ahol minden mocsok volt és fertő. Azt rendbehozták, ott éltek ketten. Később a pasi elköltözött, magával vitt egy csomó cuccot. Időközben az ifjabb gyerek kiment hozzájuk lakni a tanyára, mert nem egyezett az apjával, kirúgták a melóból mert alkesz volt. És azóta anya és fia kint élnek tanyán a pusztában, távol mindentől, nincs semmi kajájuk, nincs melójuk, egymást idegesítik, nincsenek barátaik, nem mennek sehova és senki rájuk se ránt.
Ez a nő nekem nagyon gyanús. Minek ment ki a reiki varázslóval a tanyára? Miért nem barátkozik vele senki? Miért alkesz a fia? Nagyon igyekszem kerülni őket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése